Over

Ik begon mijn  loopbaan bij Admedia, de advertentiekern van de ooit zo glansrijke tijdschrift uitgeverij VNU die later werd overgenomen door het Finse Sanoma. Vanaf het moment dat ik bij CLUB terechtkwam, een progressief maandblad voor (hoger opgeleide) meisjes, wist ik dat ik mijn bestemming gevonden had.

Schrijven wilde ik! Logisch, dat deed ik immers al van kinds af aan.

Na CLUB volgde een baan als redacteur bij MARGRIET en op enkele korte onderbrekingen na als chef redactie bij het glamourblad Beau Monde en de ontwikkeling van een soap-tijdschrift, heb ik bijna 25 jaar met veel plezier deel uitgemaakt van de vaste MARGRIET reportageploeg.

Ik sta bekend als een ervaren, veelzijdige, stilistisch sterke schrijver met een brede algemene ontwikkeling.

Mijn specialisatie is gericht op onderwerpen met betrekking tot vrouwen en hun gezondheid in de ruimste zin van het woord:  medisch, psyche, seksualiteit, relatie, voeding, cosmetische ingrepen, beweging.

Daarnaast pak ik met net zoveel enthousiasme interviews,  reportages, rubrieken, portretten, persoonlijke verhalen of columns aan.

Bij MARGRIET lag mijn focus de laatste jaren vooral op de literaire wereld waarin ik een groot netwerk opbouwde. Dit resulteerde – naast mijn vaste boekenrubriek- in bijzondere interviews met auteurs als Adriaan van Dis, Isabel Allende, Saskia Noort en Herman Koch, maar een inhoudelijk sterk interview met BN’ers als Linda de Mol of Maik de Boer maak ik met net zoveel plezier. Leden van het Koninklijk Huis heb ik meerdere malen gesproken, evenals een aantal Hollywood sterren. En – uiteraard – ontelbaar veel boeiende mensen die niet in de categorie ‘bekend’ vallen.

Ook vind ik het heerlijk om met veel humor hedendaagse ongemakken als rare woontrends, sportverdwazing, superfoods huil-televisie, culinaire hysterie of het verlangen naar een rimpelloos, ultra dun uiterlijk op de korrel te nemen.

Nieuwsgierig geworden?

Bel vrijblijvend naar 06-46.506.401

of stuur een mail naar

h.spanjaard@casema.nl